اطلاعات داروی تیوریدازین Thioridazine (قرص)
مشخصات و اطلاعات داروها - www.daruyab.blog.ir
نام علمی دارو: Thioridazine
گروه دارویی: Anxiolytic Sedatives Hypnotics and Antipsychotics 
مصرف در بارداری:
موارد مصرف:
در موارد اسکیزوفرنی و سایر حالات جنون،مانیا، برای درمان کوتاه مدت و کمکی تحریک‌پذیری روانی – حرکتی، اضطراب شدید و تحریک پذیری و بی‌قراری در سالمندان، مشکلات شدید رفتاری و ذهنی کودکان تجویز می‌شود.
مکانیسم اثر:
فارماکوکینتیک:
تیوریدازین از راه خوراکی جذب ناقصی دارد و تحت تأثیر متابولیسم عبور اول کبدی قرار می‌گیرد. در کبد متابولیزه و به متابولیت‌های فعال تبدیل می شود. دفع این دارو عمدتا کلیوی است. پیوند این دارو به پروتئین‌های پلاسما بسیار زیاد است.
موارد منع مصرف:
این دارو در صورت وجود بیماری قلبی (کمی یا زیادی فشار خون)، ضعف شدید CNS، کوما، سندرم مادرزادی QT طولانی، سابقه آریتمی قلبی و نقایص مادرزادی ژنتیکی که سبب کاهش فعالیت ایزوآنزیم P4502D6شود، نباید مصرف شود.
هشدارها:
1. این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود: 
الکلسیم حاد، دیسکرازی خونی، اسیب شدید مغزی، تصلب عروق مغزی، کاهش ذخیره قلبی مانند بی‌کفایتی دریچه میترال، بی کفایتی عروق مغزی، فئوکروموسیتوم، بی کفایتی کلیه، سندرم Reye، عیب کار کبد، سابقه حساسیت به هر یک از فنوتیازین‌ها. 
2.بررسی حرکت غیرطبیعی و مشاهده دقیق علائم اولیه دیسکینزی، در طول درمان به طور منظم ، بویژه در سالخوردگان و بیمارانی که مقادیر زیاد دارو دریافت می کنند، توصیه می‌شود. 
3. اندازه‌گیری غلظت پتاسیم سرم قبل از شروع درمان و در طول درمان توصیه می شود.
عوارض جانبی:
‌کاهش فشار خون رتینوپاتی رنگدانه‌ای (کاهش دید اجسام) با مقادیر زیاد و در مصرف طولانی مدت،‌ناتوانی جنسی بخصوص اختلال در انزال، عوارض خارج هرمی، خواب‌آلودگی، رنگ پریدگی، دیسکنزی تأخیری، کابوس شبانه، بی خوابی و افسردگی از عواض جانبی این دارو هستند.
تداخل دارویی:
مصرف همزمان این دارو با داروهای آنزیم مبدل آنژیوتانسین و سایر داروهای ضد فشار خون موجب کاهش شدید فشار خون وضعیتی‌ می‌گردد. اثرات کاهنده فشار خون این دارو در مصرف همزمان با داروهای هوشبر، مسددهای کانال کلسیم و ضد درد‌های اوپیوئیدی افزایش می‌یابد. آنتی اسیدها جذب این دارو را کاهش می‌دهند. مصرف همزمان تیوریدازین با داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه‌ای و سایر داروهای دارای خواص آنتی موسکارینی موجب افزایش اثرات ضدموسکارینی این دارو می‌گردد. این دارو با کم‌کردن آستانه تشنج ، با اثرات داروهای ضد صرع مقابله می‌کند. مصرف همزمان دارو با ترفنادین و آستمیزول خطر بروز آریتمی بطنی را افزایش می‌دهد. مصرف این دارو همراه با پروپرانولول و سایر داروهای ضد آریتمی خطر بروز آریتمی را افزایش می‌دهد. مصرف توام لیتیم و متوکلوپرامید با این دارو موجب افزایش خطر بروز عوارض خارج هرمی می‌گردد. بروز سندرم آنسفالوپاتیک در تعدادی از بیماران که همزمان لیتیم وداروهای ضد پسیکوز دریافت‌کرده‌اند ، گزارش شده است. اثرات ضد پارکینسون لوودوپا در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است مهار شود. مصرف همزمان داروهای کاهنده فشار خون با این دارو ممکن است سبب کاهش شدید فشار خون شود. مصرف همزمان این دارو با داروهای ضد تیروئید ممکن است خطر بروز آگرانولوسیتوز را افزایش دهد.
نکات قابل توصیه:
1. در صورت مصرف طولانی مدت این دارو، معاینات چشم‌پزشکی باید انجام شود. 
2. در طول مصرف این دارو ، بیمار باید به اندازه کافی مایعات دریافت کند. 
3. افزایش مقدار مصرف دارو باید به تدریج و حداقل هفته‌ای یکبار انجام شود. 
4. تجویز مقادیرزیاد این دارو باید برای مدت کوتاهی انجام شود ودر صورتیکه بعد از 3 ماه با این مقدار مصرف بهبودی حاصل نشد باید مقدار مصرف را کاهش داد. 
5. از آنجا که این دارو دارای متابولیت فعال می‌باشد، در ابتدا مقدار مصرف روزانه بصورت منقسم و بعد از مدتی یکبار در روز تجویز می‌گردد. 
6. دوره درمان با این دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیش از مقدارتجویز شده مصرف شود. 
7. برای حصول اثرات درمانی، مطلوب ممکن است چند هفته زمان مورد نیاز باشد. 
8. در صورتی که یک نوبت مصرف دارو فراموش شود، اگر رژیم درمان ی بصورت یک نوبت مصرف در روز باشد، به محض به یاد آوردن در همان روز، نوبت فراموش شده باید مصرف شود. درغیر اینصورت، از مصرف نوبت فراموش شده باید خودداری شود. اگر رژیم درمانی بصورت چند نوبت در روز باشد،‌به محض به یادآوردن طی یک ساعت ، آن نوبت باید مصرف شود. در غیر این صورت از مصرف نوبت فراموش شده یا دوبرابر کردن مقدار مصرف بعدی باید خودداری گردد. 
9. قبل از قطع مصرف دارو، باید به پزشک مراجعه شود. قطع تدریجی مصرف دارو ممکن است ضروری باشد. 
10. از مصرف فرآورده‌های حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNS با این دارو باید خودداری گردد. 
11. در صورت نیاز به هرگونه عمل جراحی یا درمان اورژانس، پزشک باید از مصرف این دارو آگاه گردد. 
12. هنگام رانندگی یا کار با ماشین‌آلاتی که نیاز به هوشیاری دارند، باید احتیاط نمود. 
13. هنگام برخاستن ناگهانی از حالت خوابیده یا نشسته ، باید احتیاط نمود. 
14. هنگام ورزش، در هوای گرم یاهنگام حمام آب گرم، به علت احتمال بروز شوک حرارتی باید احتیاط نمود. 
15. این دارو ممکن است سبب بروز خشکی دهان شود. در صورت تداوم خشکی به مدت بیش از دو هفته ، باید به پزشک مراجعه نمود. 
16. احتمال بروز حساسیت به نور با مصرف این دارو وجود دارد. استفاده از عینک و لباس محافظت کننده ممکن است ضروری باشد.
مقدار مصرف:
در درمان اختلالات پسیکوز ، ابتدا 100-50 میلی‌گرم 3-1 بار در روز مصرف می‌شود که در صورت تحمل و نیاز بیمار ، بتدریج افزایش می یابد. به عنوان نگهدارنده ، 200-50 میلی‌گرم 4-2 بار در روز مصرف می‌شود. به عنوان تسکین‌بخش ، ابتدا 25 میلی‌گرم سه بار در روز مصرف می‌شود و سپس در صورت تحمل و نیاز بیمار به تدریج افزایش می‌یابد. به عنوان نگهدارنده ، 50-10 میلی‌گرم 4-2 بار در روز مصرف می‌شود. 
کودکان: دردرمان اختلالات پسیکوز در کودکان 12-2 سال، ابتدا 25-10 میلی‌گرم 3-2 بار در روز مصرف می‌شود که در صورت نیاز و تحمل بیمار افزایش می‌یابد. در کودکان بزرگتر از 12 سال مقدار مصرف مانند بزرگسالان است.
مشخصات و اطلاعات داروها - www.daruyab.blog.ir
اشکال دارویی:
Tablet: 10mg 
Tablet: 25 mg 
Tablet: 100mg
تولیدات  این دارو (نام های فارسی):
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
قرص تیوریدازین کا اچ آ 100 میلی گرم
داروسازی خوارزمی [ ایران ]
 
قرص تیوریدازین-مینو 100 میلی گرم
داروسازی مینو [ ایران ]
 
قرص تیوریدازین-مینو 25 میلی گرم
داروسازی مینو [ ایران ]
 
قرص تیوریدازین-مینو 10 میلی گرم
داروسازی مینو [ ایران ]
 
تولیدات  این دارو (نام های انگلیسی):
نام تجاری دارو تولیدکننده [کشور] توضیحات وارد کننده
THIORIDAZINE KHA 100MG TAB
داروسازی خوارزمی [ IRAN ]
 
THIORIDAZINE-MINOO 100MG TAB
داروسازی مینو [ IRAN ]
 
THIORIDAZINE-MINOO 25MG TAB
داروسازی مینو [ IRAN ]
 
THIORIDAZINE-MINOO 10MG TAB
داروسازی مینو [ IRAN ]