اطلاعات کامل داروی فورمترول Formoterol

اطلااعات و مشخصات دارو ها - daruyab.blog.ir - مشخصات دارویاب عوارض مقدار مصرف پایگاه معرفی مرکز دارویی ایران

گروه داروئی: گشاد کننده های برونش و داروهای ضد آسم

موارد مصرف:
فورموترول یک سمپاتومیمتیک با فعالیت مستقیم و فعالیت غالب تحریک بتا-آدرنوستپور می باشد که برای گیرنده های بتا2 اختصاصی است (یک آگونسیت بتا-2 می باشد) و خصوصیاتی مشابه با سالبوتامول دارد ولی همانند سالمترول دوره فعالیت طولانی تا 12 ساعت دارد و بنابراین جهت فرونشاندن علایم حملات حاد برونکواسپاسم مناسب نمی باشد و در مواقعی استفاده می شود که جهت درمان انسدادهای برگشت پذیر راههای هوایی به یک آگونسیت بتا-2 با دوره فعالیت طولانی نیاز باشد همانند درمان آسم مزمن و یا در بیماران مبتلا به بیماری های انسدادی مزمن ریه. فورمترول به صورت فومارات تجویز می شود. دوز معمولی بالغین و بچه های 5 ساله و بالاتر 12 میکروگرم فومارات فورمترول 2 بار در روز است که به صورت استنشاق از کپسولهای استنشاقی می باشد و در صورت لزوم در بیماری های شدید دوز آن تا 24 میکروگرم، 2 بار در روز افزایش می- یابد. دوزهای معمول فرم پودر خشک استنشاقی 6 یا 12 میکروگرم یک بار یا دو بار در روز است و در صورت نیاز در بیماری های شدید دوز آن به 24 میکروگرم، 2 بار در روز در بالغین و 12 میکروگرم، 2 بار در روز در بچه های 6 ساله و بزرگتر افزایش می یابد. دوزهای مشابه در مورد فرم اسپری به کار می رود در صورت عدم کفایت اینها،درمان باید دوباره ارزیابی گردد. در انگلستان بعضی فراورده ها مجوز استفاده جهت فرونشاندن کوتاه مدت علایم دریافت کرده اند اما این نوع کاربردها بر خلاف راهنمایی های رایج درمان آسم می باشد. دوزهای 80 میکروگرمی خوراکی 2 بار در روز تجویز می شوند.

فارماکوکینتیک:
فارماکوکینتیک: فورموترول استشاقی به راحتی جذب می شود و عمدتاً توسط گلوکورونیداسیون و o- دمتیلاسیون متابولیزه می شود و حدود 10% دارو به صورت تغییر نکرده دفع می شود. نیمه عمر حذف نهایی آن بعد از استشاق حدود 8 ساعت تخمین زده شده است.

عوارض جانبی:
همانند آنچه در مورد سالبوتامول گفته شد. استنشاق فورموترول ممکن است با برونکواسپاسم پارادوکس مرتبط باشد و دوزهای بالای آن با افزایش در شدت یافتن آسم مرتبط است. آگونسیت های بتا 2 با فعالیت دراز مدت مثل فورموترول جهت درمان برونکواسپاسم حاد موثر نیستند. در مواردی آزردگی ملتحمه و ادم پلک گزارش شده است.

تداخلات دارویی:
همانند انچه در مورد سالبوتامول گفته شد.

اشکال داروئی:
کپسول استنشاقی فورادیل 12 میکروگرم
پودر استنشاقی اوکسیس توربوهالر 9میکروگرم/دوز
پودر استنشاقی اوکسیس توربوهالر 4.5 میکروگرم/دوز
محلول استنشاقی آتیموس 12میکروگرم/دوز 100دوز
کپسول استنشاقی فورمترول بلوایر 12میکروگرم
کپسول استنشاقی فورماگال 12 میکروگرم
اسپری فوموتیزوکس 12 میکروگرم/دوز 100 دوز
پودر استنشاقی فوموتیزوکس 4.5 میکروگرم
کپسول استنشاقی فورموترول جنریس 12 میکروگرم

FORADIL Inhaler/Capsule 12 mcg
OXIS TURBUHALER Inhaler/Powder 9 mcg/dose
OXIS TURBUHALER Inhaler/Powder 4.5 mcg/dose
ATIMOS Inhaler/Solution 12mcg/dose,100doses
FORMOTEROL BLUAIR Inhaler/Capsule 12 mcg
FORMAGAL Inhaler/Capsule 12 mcg
FOMOTIZOX 12MCG/DOSE 100DOSE INHALER
FOMOTIZOX 4.5MCG INHALER
FORMOTEROL GENERIS Inhaler/Capsule 12 mcg